Friday, August 12, 2011

kör uçuş




Kitabın arka kapağı için hazırladığım yazı:
"Kör Uçuş’un yazarı Gültekin Yazgan’ın oğluyum. Bu kitap sayesinde, babamın körlüğün ve hayatın cilvelerinin ortaya çıkardığı “engelleri aşmış insan” olmanın ötesindeki iki önemli özelliğini fark ettim.
Aklının almadığı hiçbir şeyi reddetmeyen, aksine, ne olduğunu anlamak ve öğrenmek için peşine düşen bir merak. Bu merakı ateşleyip yaşatan, başladığı işi bitirmeye, sonuna kadar gitmeye olanak sağlayan tutkulu bağlılık.
Kör Uçuş’u okuyanların da kendilerindeki merak ve tutkuyu bulmak için güçlü bir istek duyacaklarını düşünüyorum."

3 comments:

mutlulukmutfaktagizlidir said...

Tebrikler, Yazgan erkekleri karşısında şapka çıkartıyorum!
Saygılar, sevgiler!

Anonymous said...

Onu geç tanıyan şanslı kişilerden olduğumu düşünüyorum. Örnek insan, kişilik ve rol model...İlk karşılaşmamızda bugün hava ne güzel demesiyle kendime geldim...Onun gözleri kesinlikle o güzel ve hedeflerle dolu kalbinde...Kör Uçuş, Hedeflerle yaşamak konusunda bir ders kitabı olur..Herkes birbirine hediye etsin, facebooktan tanıtımını yapsın ve tüm dünya onu ve çalışmalarını tanısın...Benim canım Tonton Gültekin Amcam ...Seni çok ama çok seviyorum...Burçay

melike said...

"Kör Uçuş", okuyan herkesin yüreğini titretecek, muhteşem bir "yol hikayesi".
Gültekin Yazgan'ın, öykünün başından sonuna dek, her sayfasında hissedilen, gücü,kararlılığı ve azmi, gerçekten hayranlık uyandırıcı. Gültekin Yazgan, engeller ne kadar zorlu olursa olsun yılmamak gerektiğinin altını çizerken,yaşamın olduğu her yerde umudun da var olduğunu, çarpıcı bir dille anlatıyor.
Kısacası, "Kör Uçuş", gerçek bir "kahraman"'ın öyküsü...