Thursday, September 17, 2009

netamenin çeşitleri

netamelilik derken, "öldürülen genç kızın katil zanlısı" olarak bilinen genç ve ailesi hk bir TV programına çağrıldım az önce. beni çağıran (sesinden tahminimce) genç muhabir, ailelerin ve gencin ruh durumları hakkında yorumlarda bulunmamı isterken, bu konuyu en iyi siz bilebilirsiniz, dedi. Ben de konu hakkında (sahiden) pek bilgim olmadığını, teslim olma olayını kendisinden öğrendiğimi duyunca, fikrini değiştirdi mi, onu bilmiyorum. her konuda bilgi ve fikir sahibi olunabilir mi? mümkün değil. bu aynı geçen haftaki "açılım" programında, açılım ya da Türkiye'deki siyasi bölünmeler hakkında konuşmamam gibi bir durum. bilmiyorum, bir. bazı konulardaki bilgi ve izlenimlerim uzman değil vatandaş (haydi diyelim "aydın" bilgisi)... bunu herkese ilan etmem için ne sebep var? bu görüşe uygn davranmadığım zamanlar oluyor ise, affola.

2 comments:

mutlulukmutfaktagizlidir said...

Yankı Hocam, çok çok haklısınız, size katılıyorum!Her zaman görüş bildirmek zorunda değilsiniz evet.
Bu konu da yani Cem Garipoğlu-Münevver Karabulut olayı yılan hikayesine döndü, yetkin olmayan ağızlardan uygun olmayan sözler çıktı.
Cem'in yakalanmasıyla işler bitmedi, medya, toplum daha uzunca bir süre bu konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koyacak gibi maalesef!
Ölüm biçimi, zanlının yakanlanmasının çok çok uzaması trajik! Artık yorum yapmak gereksiz gibi, öyle değil mi?
Siz, doğru olanı bilp yapıyorsunuz bizler de size saygı duyuyoruz!

yeşim salı said...

Sözlü veya yazılı paylaşımlarınız , ister uzman görüşünüz olsun ister şahsi fikirleriniz ..,o kadar tutarlı ve temkinli ki ,konuya uzak insanların anlayabileceği kadar yalın , konuya vakıf insanların hala çok şey öğrenebileceği kadar derin .Böylesi bir kaynaktan her fırsatta yararlanmaya çalışmaları çok normal ancak bir yerde durmaları gerektiğini de bilmeliler artık .